1. Modul opgave

1. modulopgave
1. modulopgave

Opgaven er at vi skal designe et ur.
Vi får udleveret et urværk, som har følgende specifikationer:

  • viserne er 5-7 cm lange, hvilket giver en samlet diameter på 10-14 cm
  • urskiven kan højst have en tykkelse på 4 mm
Designopgaven skal indeholde idégenerering, eksperimenter, produktudvikling og refleksioner.

Idégenerering:

Brainstorm - funktionen af uret kan være et vægur i køkken, stue, børneværelse eller soveværelse. Materialer som kan bruges til urskiven kan være læder, træ, plastik, jern, stof, genbrugsmaterialer, plade, sten

Samtale/sparring - urskiven kan bygge på geometriske figurer, kan indkooperer elementer som graffitti,collage eller papir/papmaché.


Undervisning - urskiven kan dekoreres ved brug af intarsia teknikken

Udgangspunkt:
Jeg vil rigtig gerne lave et ur, som kan være fleksibelt og tjene forskellige formål. Designet skal tage udgangspunkt i cirkler, som tilsammen laver en blomst. Der skal være 12 blade. I hvert blad skal der sættes holdere til billeder.

Jeg valgte at tegne cirkler med en radius på 5 cm.
Efter at jeg havde tegnet de store cirkler, besluttede jeg at der skulle lidt effekt ind i designet, men at det stadig skulle handle om cirkler (man er vel matematik nørd) og jeg tegnede derfor cirkler inde på cirkelbuerne med en radius på 3 cm. Jeg fremhævede de dele af cirklerne, som ikke havde krydset en anden cirkel og fik dette resultat:

En blomst lavet af cirkler med 12 "blade":


Sådan ser det ud når der er sat tal på:


Tanken er at uret skal skæres af en krydsfinérplade og at det mørke skal saves ud.


Her ses skitsen på uret efter at det er blevet  tegnet over på en krydsfinérplade. Jeg har boret huller i de "mørke" felter i skitsen, så jeg kan save stykkerne ud. Ligeledes vil jeg bore huller i kanten af uret, efter jeg har savet det overskydende plade af, så jeg kan sætte holdere i.

Teknikken til at save stykkerne ud, har jeg taget fra Intarsia teknikken, som vi blev introduceret til i undervisningen. Dog har jeg valgt at bruge en løvsav istedet, da pladen er 6 mm tyk.


Efter at have savet stykkerne ud og boret huller i kanten, borede jeg hul til uret midt i urskiven. Her opdagede jeg, at pladen skule ha været 4 mm og ikke 6 mm tyk.
Derfor måtte jeg møjsommeligt fjerne 2 mm af pladen, der hvor urværket skulle være placeret på bagsiden. Dette valgte jeg at bruge min egen producerede snittekniv til.

Jeg fortrød tanken om at sætte tallene på urskiven, da tallene ville blive for små. Istedet inddrog jeg tallene som en mulighed for at sætte i holderne istedetfor eller sammen med billeder/motiver af egen interesse.
Jeg valgte at male urskiven sort, for at skabe en kontrast til væggen og tydeliggøre det geometriske mønster i urskiven. Dette gjorde at jeg ikke kunne benytte de sorte visere fra urværket, da de ikke ville kunne ses mod skiven. Først overvejede jeg at male viserne i en kontrastfarve, men jeg besluttede istedet at skralde et par visere fra et andet urværk.

Her ses det færdige resultat:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar